Funtrip to London!

Funtrip to London!

Wauw…. Ik betrapte me er net op dat ik me weeral wilde verontschuldigen omdat ik lang niet meer geblogd heb. Maar toen bedacht ik me even. Ik moet me toch helemaal niet verontschuldigen? Ik had het gewoon heel druk met school en met van mijn leven te genieten. Ik had wel veel ideetjes om te bloggen, maar ik kwam gewoon even niet tot de uitwerking. Does this make sense?  Laten we zeggen dat ik ook gewoon even nood had aan rust en dat ik (hopelijk) weer helemaal terug ben! Daarom begin ik terug met jullie te vertellen over Londen!

 

London for the second time

Misschien wist je het al of misschien nog niet. En als je het al weet dan was het je waarschijnlijk gewoonweg nog niet opgevallen. Maar hey… dat is okay! Daarvoor ben ik er toch? Om het jullie even te laten weten.

Ik ben in de krokusvakantie voor de 2e keer in Londen geweest. Deze keer samen met mijn nicht, Annelies. We hadden deze ‘funtrip’ als cadeau van onze moeke gekregen en natuurlijk waren we hier enorm blij mee! (Nog eens een dikke dank u wel aan moeke!) En ja hoor, ik noem onze uitstap een ‘funtrip’. Want dat is nu net hetgene dat sommige misschien al doorhadden. Toen ik de eerste keer in Londen was met mijn ouders, hebben we enkel de populairste dingen en sightseeing gedaan. (Dat artikel kan je hier vinden.) Deze keer hebben mijn nicht en ik alleen maar de ‘leuke dingen’ gedaan. Alhoewel dat ‘leuke dingen’ ook wel met een korreltje zout genomen moet worden, want ik vond mijn eerste keer in Londen ook al geweldig.

So sit back, relax and enjoy my trip to Londen.

 

Dag 1

We kunnen dit nu niet bepaald de eerste dag noemen, maar toch…. Het hoorde er echt wel bij! Het was vrijdag 9 februari. Annelies woont in Gent en van daaruit is het nu eenmaal makkelijker om met de trein naar Brussel te gaan. Dus ik bleef die avond bij haar slapen, ook omdat we vroeg moesten opstaan om de volgende dag naar Londen te vertrekken. Die avond was echt nog gezellig! We hebben nog wel lang liggen praten voordat we gingen slapen. En allebei waren we heel enthousiast over de 4 dagen die gingen volgen.

 

Dag 2

De eerste dag van onze minireis. We moesten om 5u00 opstaan. Dat was wel iets minder. We namen de trein richting Brussel om van daaruit met de Eurostar naar Londen te gaan. Eenmaal in Londen aangekomen, zijn we eerst onze koffers bij ons hotel gaan afzetten. Het eerste puntje dat op ons programma stond, was Camden Town. Daar was ik toen voor de allereerste keer. Ik was er meteen helemaal weg van. Zo mooi! En ook heel gezellig! Echt mijn ding!

IMG_0710
IMG_0701
IMG_0707
IMG_0722

Na Camden Town zijn we even naar Oxford street gewandeld om daar een paar winkeltjes te doen. Natuurlijk zijn we ook even gestopt in Topshop om cookie dough te proeven. Omdat we best wel moe waren na de eerste dag en omdat we vroeg waren opgestaan, zijn we dan ook op tijd gaan slapen.

 

Dag 3

Deze dag was echt mijn favoriete dag! Want houd je vast: we hebben de Harry Potter Studios bezocht! Zalig! Ik had al eerder de expo hier in België bezocht (ook samen met Annelies), maar dit was wel 100x leuker! Het was zo groot! Ik denk dat we er wel 3 uur hebben rond gelopen. Ook heb ik eindelijk eens Butterbeer kunnen proeven. Ik kan niet echt zeggen naar wat het smaakt, maar ik kan wel zeggen dat ik het lekker vond.

 

IMG_0786
IMG_0891
IMG_1078
IMG_0746
IMG_0944
IMG_1033
IMG_0850
IMG_0964
IMG_0967
Dag 4

Op deze dag hebben we het wassenbeelden museum van Madame Tussauds bezocht. Ik had er niet heel veel van verwacht, zodat het dus ook niet kon tegenvallen. En eigenlijk was het toch groter dan ik eerst had gedacht.

 

IMG_1233
IMG_1134
IMG_1164
IMG_1178
IMG_1147
IMG_1123

Ik had me super hard verheugd op de namiddag, want we gingen namelijk shoppen op Oxford Street! Het spijtige was dat ik me in de namiddag met de minuut slechter begon te voelen…. Dus zijn we rond 16u00 terug naar onze hotelkamer gegaan. Ik heb voor de rest nog op bed gelegen en ben er die dag enkel nog uitgekomen om iets mee te gaan eten in de avond. En natuurlijk ben ik die dag op tijd gaan slapen. Dat heeft me volgens mij ook wel deugd gedaan.

 

Dag 5

Toen ik dinsdag opstond, ging het plots al veel beter. Wat een nachtje goed slapen al niet kan doen! Dit was ook de dag dat we terug naar huis gingen. In de voormiddag hebben we nog het Design museum gedaan. Het was redelijk klein, maar wel echt eens leuk om gedaan te hebben.

IMG_1281
IMG_1279
IMG_1276
IMG_1275

Die dag was het ook Pancake Day. Om dat te vieren zijn de in de middag ergens pannenkoeken gaan eten! Yummy! Het was echt lekker, maar veel te veel. En jammer dat de mensen daar eigenlijk helemaal niet zo vriendelijk waren. (Misschien kwam dat wel door de regenachtige dag?) Nadien zijn we onze bagage gaan ophalen in het hotel en terug met de Eurostar naar Brussel gegaan. Vanuit Brussel hebben we terug de trein naar Gent genomen, zodat ik nog eens daar kon blijven slapen.

Dag 6

Die dag ben ik ziek opgestaan en dus ziek met de trein naar huis gegaan. Bye bye leuke vakantie. Blijkbaar had ik koorts en dus heb ik de rest van de week nog ziek in de zetel gelegen thuis.

 

 

Ik denk dat ik hier wel kan afsluiten door te zeggen dat het mega leuk was!

 

Oh en nog een laatste vraagje: lijkt het jullie leuk als ik korte vlogs op YouTube ga zetten?

[socialpoll id=”2492477″]

 

Birgit xoxo

 

Ps. Volg mij ook op mijn social media:  ♥ Instagram

                                                                       ♥ Pinterest

                                                                       ♥ Follow

                                                                       ♥ Facebook

What do you think of this post?
  • Interesting (17)
  • Awesome (9)
  • Useful (4)
  • Sucks (4)
  • Boring (3)
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: