Proef de passie van peperkoek! | Vondelmolen

Proef de passie van peperkoek! | Vondelmolen

Hier ben ik weer! En zoals beloofd (zie vorig artikel) heb ik een artikel over een samenwerking voor jullie. Het eerste artikel dat over een samenwerking zal zijn, gaat over Vondelmolen.

 

Vondelmolen

Wat is Vondelmolen eigenlijk? Wel, simpel gezegd, omdat het nu eenmaal niet moeilijk is: Vondelmolen is een familiebedrijf dat peperkoek maakt. En omdat ze dit jaar 150 jaar bestaan, hebben ze een ‘limited edition’-peperkoek gemaakt. Omdat ik met hun mocht samenwerken, heb ik zo een limited edition gekregen. Ik heb een pakketje van hun ontvangen en mocht er van proeven.

Wat zat er in het pakketje?

 • De limited edition-peperkoek
 • De normale peperkoek
 • Een opbergdoos
 • Een brooddoos/koekendoos
 • Peperkoek met honing
 • Een receptenboek

 

In dit artikel zal ik even mijn mening geven over de smaken van de limited edition geven. De 3 smaken gemengd met peperkoek zijn:

 1. Champagne en aardbei
 2. Honing
 3. Pure chocolade en walnoot

 

Deze 3 heb ik dus geproefd en ik heb er mijn mening over gevormd. Enjoy. ;D

 

Honing met suiker

Volgens mij leunt deze het dichtste aan bij de originele. Of ja, dat denk ik toch, want om eerlijk te zijn proefde ik niet zo heel veel verschil. Maar als je er echt heel goed op gaat letten, dan proef je toch wel de honing. Ook de textuur is iets anders. Deze met honing is iets smeuïger. Ook kleeft deze iets meer, maar dat zal wel door de honing komen. Verder zijn de suikerpareltjes die er op liggen ook hetzelfde als bij de originele.

 

Champagne en aardbei

Bij deze was er wel echt een duidelijk verschil. Ten eerste rook deze al heel zoet naar aardbeien als je het opendeed. Of zoals mijn mama zei: “Dat ruikt precies naar Kidibul.” Maar die geur kon ik toch niet goed waarnemen. Eenmaal dat je er in beet, was het ook echt zoet. Je proefde de aardbeien en champagne heel goed. Of je proefde toch alleszins alcohol. De suikerpareltjes waren hier ook iets fijner. Persoonlijk vond ik deze niet zo lekker, maar dat komt denk ik door de smaak van alcohol.

 

Pure chocolade en walnoten

Natuurlijk was er hier ook een groot verschil met de originele. In deze peperkoek zaten echt stukjes pure chocolade en echte stukjes noten. Deze gaven echt een lekkere smaak aan de peperkoek. Ook hier zaten suikerkristalletjes op, maar bij deze zaten er ook stukken walnoot op. Dit is echt mijn favoriet! De chocolade en walnoten geven echt een lekkere touch aan de peperkoek.

 

In het pakketje zat ook nog een receptenboek. Vorige week heb ik er al eens een receptje uit gemaakt. En ik zeggen dat het heel geslaagd was, dus dat is zeker en vast een aanrader.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit was het artikeltje. Hopelijk hebben jullie nu een betere kijk op de Limited edition van Vondelmolen.

 

Birgit xoxo

 

Ps. Volg mij ook op mijn social media:  ♥ Instagram

                                                                       ♥ Pinterest

                                                                       ♥ Follow

                                                                       ♥ Facebook

What do you think of this post?
 • Boring (2)
 • Awesome (1)
 • Interesting (1)
 • Useful (0)
 • Sucks (0)
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: