Europese uitwisselingsweek in België #deel1

Europese uitwisselingsweek in België #deel1

Vorige week was echt een van de beste weken van mijn hele leven! En zoals beloofd, is hier het artikel. Voor Engels hadden we vandaag een test waarbij we een tekst moesten schrijven. Ik schreef een stukje over de voorbije week: De Europese Uitwisselingsweek. Maar omdat ik niet heel veel plaats had en het in het Engels was, zal dit artikel er iets anders uitzien als mijn test.

Oh ja, nog even dit: zoals je misschien wel gemerkt hebt (of niet), is er iets veranderd op mijn Instagram. Vanaf nu kan je foto’s vinden met mijn hoofd erop!

 

De uitwisselingsweek

De voorbije week zijn de Italianen naar ons gekomen en in maart gaan wij naar daar. Ik kan nu al zeggen dat dit echt een zalige week was! Heel vermoeiend, maar o-zo-leuk!

 

Zondag

Zondagnamiddag zijn we met de Belgen op de bus gestapt om onze studenten op de luchthaven in Charleroi te gaan oppikken. Tegen de late avond waren we dan thuis en aten we nog iets. Mijn uitwisselingsstudent was Andrea. (Nee, niet Andreas en ja, het is jongen.) Nadien zijn we gaan slapen omdat we allebei best moe waren.

 

Maandag

In de voormiddag deden we wat teambuilding zodat we elkaar beter leerde kennen. Nadien speelden we een spel om de school te verkennen. En in de namiddag hadden mijn vrienden en ik een spel voorbereid om ons dorp beter te leren kennen. Alles liep heel goed en het was mega tof. Om de dag af te sluiten deden we in de avond nog een dropping.

 

Dinsdag

Dinsdag zijn we naar Antwerpen geweest. In de voormiddag bezochten we het Red Star Line Museum. Daarna wandelden we via leuke bezienswaardigheden naar het centrum. Op de Meir kregen we vrije tijd en nadien zijn we terug naar huis gegaan.

IMG_9432
IMG_9617
Woensdag

In de voormiddag leerden we de Italianen iets meer over België aan de hand van een quiz. In de namiddag bleven we op school en hebben we ons eigen avondeten gekookt. Tomatensoep met balletjes en vol-au-vent met kroketjes.

 

Donderdag

Donderdag bezochten we Brussel en weeral begonnen we met een museum, dit keer het Mima Museum. Persoonlijk vond ik dit museum echt leuk, want er waren veel kleurtjes en het ging over moderne kunst. In de namiddag deden we een stadswandeling. Zo kwamen we voorbij de Grote Markt, Manneke Pis,… Ook bezochten we de senaat. Dat was best indrukwekkend om te zien.

IMG_9860
IMG_9646
IMG_9637
IMG_9671
Vrijdag

We begonnen de dag met sportactiviteiten. In de namiddag moesten we presentaties maken voor in de avond. In de presentaties stelden we de hele week voor en konden onze ouders in de avond komen kijken.

 

zaterdag

Zaterdag was familiedag. We zijn met bijna heel de groep naar Bobbejaanland gegaan. Dat was echt heel gezellig. In de avond gingen we met heel de groep iets drinken omdat het de laatste avond was.

 

Zondag

Eindelijk hadden we eens tijd om uit te slapen, maar vroege vogel dat ik ben, was ik al wakker om 6:30… In de middag moesten de uitwisselingsstudenten terug naar de luchthaven. We hebben ze naar de bus gebracht en hebben hen uitgezwaaid. Ik had nog nooit geweend bij afscheid nemen, maar hier heb ik hard geweend. Ik mis ze echt al. Of moet ik zeggen dat ik ze nog mis?

 

Dat was zo een beetje onze week! Het volgende deel zal gaan over mijn week in Italië, maar dat is pas in maart.

 

 

Birgit xoxo

 

Ps. Volg mij ook op mijn social media:  ♥ Instagram

                                                                       ♥ Pinterest

                                                                       ♥ Follow

                                                                       ♥ Facebook

What do you think of this post?
  • Awesome (4)
  • Boring (1)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Sucks (0)
Share:

1 Comment

  1. 19 oktober 2017 / 17:44

    Klinkt als een zalige week! Leuk zo’n uitwisseling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: