Moni worden bij Clip taalvakanties

Moni worden bij Clip taalvakanties

Zoals ik een paar maanden geleden al zei, wilde ik heel graag monitor worden bij Clip. En daarom heb ik in de paasvakantie de ‘cursus’ gevolgd. In dit artikel zal ik jullie vertellen wat we in de cursusweek hebben gedaan en hoe mijn week van de praktische stage is verlopen. En nog even dit: ik heb sinds kort een Facebookpagina voor mijn blog. Je kan deze hier vinden.

 

Formation

Eigenlijk is dit gewoon simpelweg de naam voor de cursusweek. In deze 5 dagen van de paasvakantie leerden we eigenlijk alles wat we moesten weten en leren over hoe je een goede monitor moet zijn. Omdat Clip taalvakanties organiseert, was die week in het Frans. Omdat ik nog een jaar te jong was om professeur of animator te worden, moest ik in de keuken staan. Dus elke dag stonden we ongeveer 2 uurtjes in de keuken. Natuurlijk stonden we niet enkel in de keuken, maar we leerden ook andere dingen. Zo kregen we bijvoorbeeld eens een beetje EHBO. We leerden ook hoe we de activiteiten moesten voorbereiden, we moesten creatief leren denken voor bepaalde dingen. Kortom, in die week leerden we alles wat we moesten leren. We hadden ook nog veel pret tussendoor. Ik heb daar veel leuke mensen leren kennen. Op het einde van de week kreeg je te horen of je geslaagd was of niet. En als je dan geslaagd was moest je eerst nog een praktische stage doen.

 

Stageweek

Zo een 2 weken geleden heb ik mijn praktische stage in de keuken van Braives gedaan. Dat was gewoon zo’n zalige week! We stonden in totaal met 7 mensen in de keuken. We waren een topteam, of dat vond ik toch. Het waren stuk voor stuk super leuke mensen! Ik kende er al 2 van mijn formation, dus het was echt leuk om hen nog eens terug te zien.

 

De week

Maar dus, de keuken… Het was een heel vermoeiende week,  maar toch ook een topweek! Soms moesten we wel om 6:00 uur opstaan. Ja, dat was wel vroeg. En zeker als je weet dat we pas om 2:30 uur waren gaan slapen. Oeps… Als moni doe je echt veel dingen waarvan ik niet eens wist dat je ze deed. Zo hadden we bijvoorbeeld elke dag, nadat de deelnemers in bed lagen, een reunion. Eigenlijk was dat gewoon een bespreking van die dag en een beetje de planning van de volgende dag. Daarna speelde je met alle moni’s een spelletje. Als je dat spelletje niet wilde meedoen dan moest dat niet. Meestal speelden mijn vriendinnen en ik het spelletje wel mee en daarna gingen we dan naar onze kamer om nog wat te praten. Wij hadden over algemeen niet zo super veel vrije tijd, maar dat vond ik niet heel erg. Want de sfeer was toch altijd goed in de keuken. Ik vond het echt spijtig dat ik terug naar huis moest gaan. En ik heb nu nog heimwee.

 

 

Vorige week ben ik naar Dublin geweest en dat artikel zal waarschijnlijk zondag online komen. Dit was eens een iets ander artikel dan normaal, maar ik hoop dat jullie het toch interessant vonden.

 

Birgit xoxo

 

 

Ps. Volg mij ook op mijn social media:  ♥ Instagram

                                                               ♥ Facebook

                                                               ♥ Follow

 

 

 

 

 

What do you think of this post?
  • Awesome (3)
  • Interesting (2)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: