De Loirestreek en een kasteel als hotel | vakantie Frankrijk #deel 1

De Loirestreek en een kasteel als hotel | vakantie Frankrijk #deel 1

De voorbije 2 weken zat ik niet thuis, maar in Frankrijk! En het was echt een zalige vakantie. Mijn ouders en ik wilden eigenlijk alle 3 de Loirestreek al wel eens doen. En deze zomervakantie was het eindelijk zo ver! In de eerste week (die ik in dit artikel ga bespreken) bezochten we kastelen in de Loirestreek en de tweede week zaten we op een huisje en bezochten we een aantal stadjes.

De Loirestreek

Dag 1

We zijn rond 5:00 uur opgestaan om daarna met de auto naar Versailles te rijden. En oh dat was zwaar! Ik had namelijk die nacht opnames gehad voor een musical tot 2:30. Dat heeft niet veel telwerk nodig, of wel? 2,5 uur slaap was echt weinig! Gelukkig moesten we nog 5 uur rijden naar Versailles en kon ik dus nog slapen in de auto. Eenmaal aangekomen in ons hotel daar gingen we meteen naar het kasteel van Versailles. En wow! Veel mensen zeiden al wel dat het groot was, maar er zelf staan is toch nog helemaal anders. Het was reusachtig! En de tuinen…. Als we geen plannetje hadden, waren we waarschijnlijk verdwaald. Of ja, ik toch…

IMG_7733
IMG_7817
IMG_7896
IMG_7745
IMG_7849
IMG_7935
IMG_7798
IMG_7859
IMG_7973
Dag 2

De 2e dag zijn we naar ons hotel in de Loirestreek gereden. Vanuit dat hotel konden we naar verschillende kastelen rijden en die dan gaan afzien. Ons hotel was zelf ook een kasteel dat wat opgeknapt was. Ik wilde eigenlijk wel eens in een kasteel slapen en dat hebben we dan gedaan voor een paar nachten. Die dag hebben we niet veel meer gedaan, want we waren aangekomen in de late namiddag en hebben dus gewoon het domein wat verkend. Hier heb ik wat foto’s van onze kamer! (Ik wilde stiekem in de douche blijven wonen!)

IMG_8021
IMG_8023
IMG_8022
IMG_8029
Dag 3

De eerste dag dat we een kasteel zijn gaan bezoeken: het kasteel van Chambord. het is het grootste kasteel van de Loirestreek en het was prachtig. Er waren zo veel kamers die nog precies waren ingericht als vroeger.

IMG_8180
IMG_8205
IMG_8249
IMG_8191
IMG_8222
IMG_8251
IMG_8190
IMG_8246
IMG_8220

Die dag hebben we ook nog een ander kasteel bezocht. Persoonlijk vond ik het 2e kasteel het mooiste.

IMG_8266
IMG_8289
IMG_8306
IMG_8293

 

Dag 4

Op de 4e dag hebben we het kasteel van Amboise bezocht. Die dag was het echt warm!

IMG_8350
IMG_8390
IMG_8383
IMG_8396
Dag 5

Normaal gingen we nog een kasteel bezoeken, maar we hadden meer zin om een stadje te doen. We hebben dan die dag gewoon wat rond gewandeld in Tours. Daar heb ik niet echt veel foto’s getrokken.

 

 

De foto’s van de 2e week en wat we gedaan hebben, komen jullie in het volgende artikel te weten.

 

 

Birgit xoxo

 

Ps. Volg mij ook op mijn social media:  ♥ Instagram

                                                                        ♥ Pinterest

                                                                        ♥ Follow

What do you think of this post?
 • Awesome (3)
 • Interesting (3)
 • Useful (1)
 • Boring (1)
 • Sucks (1)
Share:

2 Comments

 1. 20 juli 2017 / 05:48

  Leuk verslagje! Nu wil ik die streek ook wel eens bezoeken 🙂

  • birgitbababbel
   Auteur
   20 juli 2017 / 17:41

   Dank je! En ja dat moet je zeker doen, het is echt heel mooi daar! xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: