5 handige tips voor als je verkouden bent

5 handige tips voor als je verkouden bent

Ze zeggen wel dat de griep uit het land is, maar verkoudheden gegarandeerd nog niet. Dat heb ik al wel gemerkt. Ik ben namelijk verkouden en het leek me leuk om mijn tips te delen met jullie. Want verkouden zijn is toch echt niet leuk? Daarom heb ik 5 handige tips voor als je verkouden bent, die bij mij best wel goed werken.

 

Rusten

Ik denk dat dat een beetje vanzelfsprekend is. Met rusten wordt je het snelste beter. Probeer eens gewoon lekker niets te doen en in de zetel te gaan zitten. Je zal zien dat dat echt helpt. Je hoeft daarom niet echt te slapen, rusten alleen doet ook al echt wonderen.

 

Warme dranken

Waarschijnlijk wist je dit al, maar het helpt wel echt. Het is goed voor je keel. Zo drink ik bijvoorbeeld veel thee. Maar mama heeft ook al eens warm water met gember gemaakt voor mijn keelpijn. Ook deed ze al eens warm water, veel citroensap, een beetje sinaasappelsap en gember in een glas. Het was niet zo lekker, maar hielp goed. Gember helpt dus ook.

 

Vaseline

Van al dat snuiten kan je neus geïrriteerd geraken. Daarom gebruik ik een beetje Vaseline om onder mijn neus te smeren. Dit doe ik net voordat ik ga slapen. Zo kan het goed inwerken, want het is natuurlijk wel een beetje vettig.

 

Vicks Vaporub

Dit is ook een soort van crème. Die smeer ik een beetje op mijn borstkas en vanboven op mijn rug ook voordat ik ga slapen. Het heeft een speciale geur en van het moment dat je het op je borstkas en rug hebt gesmeerd, voelt het wat warm aan. Dit helpt heel goed om je neus open te houden. Zo moet je dan ook minder snuiten.

 

Eucalyptus druppels

Dit helpt ook om je neus open te houden. En het enige dat je moet doen is de druppels in een kommetje met water op de verwarming te zetten. Wat ook kan is enkele druppels op je hoofdkussen druppelen. Let wel op, als je dat laatste doet en je doet er veel druppels op, kan het heel sterk ruiken. Dat vind ik persoonlijk niet leuk.

 

 

Dat waren mijn tips! Heb je er iets aangehad? Laat het me weten!

 

 

Birgit xoxo

 

Ps. Volg mij ook op mijn social media:  ♥ Instagram

                                                                        ♥ Pinterest

                                                                        ♥ Follow

What do you think of this post?
  • Useful (4)
  • Awesome (1)
  • Interesting (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: