Wat als…? #6

Hallo!

 

Het is echt zalig warm vandaag. Vind je ook niet? Zo voelt het precies nog aan als vakantie, alleen is het nu wel school… Hebben jullie je eerste schooldagen een beetje overleefd? Wel, als je denkt dat het toch wat veel was, lees dan snel verder om even mee in mijn fantasie te duiken. 😉

Wat als we gedachten konden lezen?

Wow! Dat zou echt eng zijn. Je zou niet eens meer je eigen gedacht kunnen hebben, want iedereen kan op elk moment meedenken. Gisteren in de les Nederlands zagen we deze quote “De taal is de mensen gegeven om zijn gedachten te verbergen”. En ja dat is eigenlijk wel waar, hè! Je gedachten zijn iets persoonlijk en ik zou absoluut niet willen dat iemand ze kon lezen! Maar ja, langs de andere kant kan het ook wel handig zijn. stel dat je nu wilt weten wat sommige mensen echt van je denken, kan dit natuurlijk van pas komen. Of misschien tijdens de examens?! Dan kan je iemand zijn gedachtengang meevolgen als je een oefening niet begrijpt. Dat zou echt wel leuk zijn. Alleen waarschijnlijk niet toegelaten, want ja, dat zou spieken zijn. Maar volgens mij kan het ook vervelend zijn. Als je bijvoorbeeld door een drukke straat wandelt, hoor je dan iedereen zijn gedachten? Of is het iets dat je zeg maar kan uitzetten dat je ze niet meer hoort? We zullen het waarschijnlijk nooit weten, want gedachtenlezen kan nu eenmaal niet. En als het wel ooit zou kunnen, zou ik aangenaam verrast zijn.

 

Zouden jullie willen kunnen gedachten lezen?

 

 

Birgit xoxo

 

What do you think of this post?
 • Awesome (4)
 • Sucks (2)
 • Interesting (1)
 • Useful (1)
 • Boring (1)
Share:

2 Comments

 1. 7 september 2016 / 21:10

  Leuk! Ik zelf zou geen gedachten willen lezen haha, word je moe van!

  • birgitba
   Auteur
   8 september 2016 / 06:52

   Dank je! En ja! xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: